fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Fűtési rendszer átmosás

Árak+36205885235

Miért fontos a fűtési rendszer átmosása:

Fűtési rendszer átmosás

A fűtési rendszer átmosása több ok miatt fontos…
Új fűtési rendszer kialakításkor a radiátorok belső felülete kezelve van, hogy amíg a beszerelésre vár ne kezdjen rozsdásodni. Ez az anyag el távolítása fontos a fűtési rendszerből, mert ha a meleg víz kimossa a radiátorból és bekerül a fűtési rendszerbe abba kárt tud okozni! Eldugulnak a szelepek / elzárók, a lemezes hőcserélők, kárt tud okozni a keringető fűtési keringető szivattyúkban.
Régi meglévő fűtési rendszernél, ha gazdaságilag nem éri meg javítani a kazánt, és kazán cserére kerül sor ott is át kell mosni a fűtési rendszert, mert az újonnan feltett kazánok sokkal inkább érzékenyek a szennyezet fűtési vízre. Ezért az új készülék előbb tönkre fog menni (szivattyú, váltószelep, lemezes hőcserélő)
Vannak azok az esetek, amikor az első két lehetőség nem áll fenn, hanem a tulajdonos igénye úgy kívánja, hogy a fűrési rendszer tökéletes működéséhez fontos a karbantartás.

A fűtési rendszer átmosása több féle módon lehetséges:

Fűtési rendszer átmosás

Az egyik lehetőség, az amikor magát csak a fűtési rendszert mossuk át vegyszeresen egy erre alkalmas fűtés rendszer átmosó géppel. Ez azért jó, mert a rendszerbe felgyülemlett szennyeződés nem megy át a kazánon, így megóvja a kazán alkatrészeit a szennyeződések lerakódásától. Ezért nem keletkezik a gázkazánba dugulás, vagy mechanikai sérülés.
A másik lehetőség, ha a rendszernek működnie kell, mert szükség van a meleg víz előállításra, vagy a fűtés üzemeltetésére. Az általában akkor fordul elő, ha az ingatlant rendszer jelegűen folyamatosam használják, és az előző gázkazánt már nem éri meg javítani, és kazánt kell cserélni.

Milyen lehetőség van a gázkazán megóvására:

Fűtési rendszer átmosás

A régi fűtés rendszereknél, még a nyílt égésterű kazánoknál sem volt védelem beépítve a kazánok elé. Ha ezek a kazánok tönkremennek, és ki kell cserélni, akkor már az új gázkazánok elé feltétlen fontos beépíteni, egy „Y” szűrőt a nagyobb szennyeződések megszűrése érdekében, valamint egy mágneses szűrőt a finomabb szennyeződések és a komfortfokozat miatt.