fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Az időjárás egyre szélsőségesebb ingadozása nehezen elviselhető az emberi szervezet számára. A megfelelő klímaberendezés használata azonban kiválóan növeli a klimatizált helyiségben tartózkodók komfortérzetét nemcsak azáltal, hogy képes a megfelelő hőmérsékletet biztosítani, hanem az adott helyiség levegője frissebb, tisztább és egészségesebb lesz. Ráadásul a klímaberendezés nemcsak a levegő hűtésére használható, hanem gazdaságosan lehet vele fűteni is.

Klímaszerelés házilag

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása és telepítése egy nagyon összetett folyamat, melynek során számos szempontot kell figyelembe venni, specifikus tudást igényel és megfelelő szerszámokra is szükségünk lesz, ezért nem javasoljuk azt, hogy bárki szakember igénybevétele nélkül álljon neki a klímaszerelés feladatának.

Már a megfelelő klímaberendezés kiválasztása is nehézségekbe ütközhet, mert szerteágazó azon szempontok listája, amelyeket szem előtt kell tartani a klímaszerelés során: a helyiség méretein és elhelyezkedésén kívül például olyan tényezőket is figyelembe kell venni, mint a villamoshálózat megfelelősége, az egyéb hőforrások jelenléte vagy a folyamatosan bent tartózkodó személyek száma. Ha ezek alapján esetleg mégis sikerült megvásárolni a megfelelő klímaberendezést, a neheze csak ezután jön. A klímaszerelés első lépéseként a falon megfelelően kell rögzíteni a berendezést, és a kifolyó víz elvezetéséhez fontos a vízszintezés is. A fal áttöréséhez megbízható gép szükséges, és a berendezés megfelelő kültéri és beltéri rögzítése után a villamossági munkálatok is nagy szakértelmet igényelnek.

A klímaszerelés saját kezű elvégzése helyett javasoljunk inkább a szakképzett szerelők igénybevételét, mert a megfelelő klímaberendezés kiválasztása, telepítése és karbantartása mind szakembert igénylő feladat.

Klíma beszerelés

A napjainkban legelterjedtebb klímaberendezések többsége úgynevezett osztott rendszerű (split) klíma, ami azt jelenti, hogy a kültéri egység (kondenzátor és kompresszor) és a beltéri egység (léghűtő és elpárologtató) két külön egységet alkot. A klímaszerelés során gyakorlatilag a beltéri és a kültéri egység összekötése történik meg. Ez egyrészt az áramellátás és az egységek közötti kommunikáció megvalósítását, másrészt pedig a hűtőközeg áramlását biztosító csövezés kialakítását jelenti.

A klímaszerelés első lépése a legoptimálisabb klímaberendezés kiválasztása az Ügyfél igényeinek és az ingatlan adottságainak a figyelembevételével. Ha megtörtént a megfelelő teljesítményű és esztétikusan beszerelhető készülék kiválasztása, illetve minden egyes részlet egyeztetve lett az Ügyféllel, kezdetét veheti a beszerelési munka.

A klímaszerelés napján a helyszínre szállítjuk a klímát, majd kijelöljük a kültéri és a beltéri egységek helyét a korábban egyeztetett információk alapján. Ezt követően átfúrjuk a falat a kültéri és a beltéri csövezés kialakítása miatt, illetve amennyiben indokolt falvésésre és kábelcsatornázásra is szükség lehet. Ha ez elkészült sor kerül a rézvezetékek behúzására, és megtörténik a beltéri egység felrakása. A klímaszerelés következő lépése az elektromos vezetékek bekötése, valamint a kondenzvíz elvezetése és kiépítése, illetve a kültéri egység felrakása. Ha ez megvan, jöhet a kültéri és a beltéri egységek összeépítése. A következő feladat a nyomáspróba elvégzése, a rendszer vákuumozása – illetve amennyiben szükséges a hűtőközeg töltése – és végül a rendszer tesztelése. Ha mindezzel elkészültünk összetakarítjuk a munka során keletkezett törmeléket, és ismertetjük az Ügyféllel a készülék használatát, megválaszoljuk az esetlegesen felmerülő kérdéseket, és végezetül átadjuk a hivatalos dokumentumokat.

Klíma beszerelés Budapest

A kültéri egység felszerelésének bonyodalmai miatt a klímaszerelés Budapesten néha körülményes lehet. Ez abból adódik, hogy a telepítésre eltérő szabályok vonatkoznak kerületenként, illetve önkormányzatonként, továbbá a műemlék jellegű épületek esetében fokozott az eredeti homlokzat megóvása is.

A klímaszerelés során a kültéri egységek mellett azonban a beltéri egységek áthelyezését is fontos átgondolni, ugyanis például a régi belvárosi lakásokban a belmagasság jóval nagyobb lehet, így az optimális energiafelhasználás és működtetés érdekében ilyen esetekben a berendezést a teljes belmagassághoz képest alacsonyabban kell elhelyezni.

Cégünk az alábbi megbízható klímaberendezések szerelésében rendelkezik nagy tapasztalattal: LG klíma, Gree klíma, Cascade klíma, Daikin klíma, Fujitsu klíma, Midea klíma és Fisher klíma.

Amennyiben klímaszerelésre lenne szüksége, keresse munkatársainkat bizalommal a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

Klíma karbantartás

Amennyiben már rendelkezik klímával, saját és családja egészsége védelmében, valamint a klímaberendezés élettartamának növelése érdekében ne feledkezzen meg az éves klíma karbantartás szükségességéről, valamint a klímatisztítás fontosságáról sem!

A klímakarbantartásra legalkalmasabb a tavaszi időszak, de ősszel is sor kerülhet rá, amennyiben tavasszal nem volt erre lehetőség.

Ha olyan szakembereket keres, akik nemcsak a klímakarbantartást, hanem szükség esetén az esetleges javításokat is elvégzik, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!