fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

A szén-monoxid-mérgezés halálos kimenetelű lehet, és oka legtöbbször a hibás vagy rosszul karbantartott gázkazán. A gázkazán és a gázkészülékek rendszeres ellenőrzése és karbantartása létfontosságú annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy azok a lehető legbiztonságosabban és leghatékonyabban működnek. A rendszeres kazán karbantartás segítségével elkerülhetőek a meghibásodások, valamint az előre nem tervezett szervizek is. Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a gázkazán szervizhez, javításhoz, cseréhez, telepítéshez és karbantartáshoz kapcsolódó fontosabb tudnivalókat.

 

Ariston gázkazán szerviz

A gyártó javaslata szerint célszerű évente egyszer igénybe venni a gázkazán szervizt. Új gázkazán esetében azonban a garancia fenntartásához mindenképp szükséges a kazán szervizt 12 hónapon belül egy arra jogosult gázkazán szerelő szakemberrel elvégeztetni. Az Ariston gázkazán szerviz lehetővé teszi, hogy a gázkazán megfelelően és nagy energiahatékonysággal működjön, miközben feltárja az esetleges problémákat. A gázkazán szerviz során a külső elemek eltávolítása után a belső alkatrészek átvizsgálása következik. Az Ariston gázkazán szerelő szakember minden alkatrészt alaposan megtisztít és ellenőriz, továbbá megvizsgálja az összes csatlakozás tömítettségét. Ha az elkopott tömítések miatt szivárgás lép fel, kicseréli ezeket. Miután minden meg lett tisztítva és a gázkazán össze lett szerelve, a gázégők ellenőrzése következik. A kazán szerviz során a füstelvezető csöveket is megvizsgálják és tesztelik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy biztonságosak, és hatékonyan távolítják el az összes káros gázt. Ezt követően a biztonsági berendezéseket is tesztelik. A kazánszervizt követően az Ariston gázkazán nemcsak jobban fog működni, hanem a meghibásodások esélye is csökkeni fog, nem utolsó sorban pedig a meglévő garanciák is érvényesek maradnak.

 

Ariston gázkazán javítás

A régebbi gázkazánok sajnos meghibásodhatnak. A biztonságos javítást bízza Ariston gázszerelő szakemberre, akinek elegendő néhány tesztet lefuttatni ahhoz, hogy megállapítsa, mi lehet a probléma. Ezután beszerzi a szükséges alkatrészeket, és megjavítja a gázkazánt. Meghibásodás esetén soha ne próbálja meg saját maga megjavítani a gázkazánt, mert további károkat – vagy ami még rosszabb, szén-monoxid- vagy gázszivárgást okozhat. Az Ariston gázkazánok javítása szerencsére könnyű, és munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek az Ariston gázkazánok javításában. Az évek során számos meghibásodott gázkazán javítását végezték el.

 

Ariston gázkazán csere

Amennyiben a gázkazán gyakran szorul javításra, üzemelése közben gyakran lépnek fel problémák és a gázkazán több mint 15 éves, érdemes megfontolni a gázkazán cserét. A megváltozott működés, a fűtési rendszerből jövő fura hangok is mind figyelmeztető jelek lehetnek. A gázkazán csere hosszú távon mindenképp egy költséghatékonyabb megoldást jelent, mert a keletkezett hőveszteség, a magasabb fogyasztás és a gyakori gázkazán javítás sokkal nagyobb kiadást eredményez. Az Ariston gázkazán csere csakis gázkészülék cserére jogosult gázszerelő szakember által végezhető el. Nekik szerepelniük kell az illetékes földgázelosztó minőségirányítási rendszerében, és nemcsak a gázkazán cserét végzik el, hanem a műszaki biztonsági felülvizsgálást és a szükséges hivatalos dokumentumok ügyintézését is ők bonyolítják le a szolgáltató helyett. Amennyiben az új gázkazán teljesítménye nem nagyobb, mint a régi gázkazán teljesítménye, és a gázvezetékeken, illetve a fűtési rendszeren nem szükséges változtatni, igénybe vehető az egyszerűsített kazáncsere. Az egyszerűsített kazáncsere esetében nemcsak a kivitelezés kerül kevesebbe, hanem számos hivatali ügyintézés is megspórolható.

 

Ariston gázkazán telepítése

A gázkazán szervizhez vagy cseréhez hasonlóan az Ariston gázkazánok telepítését is csak engedéllyel rendelkező gázkazán szerelő szakember végezheti el. Ha a régi gázkazán olyan mértékben tönkrement, hogy már nem javítható, vagy nem gazdaságos a javítása, illetve nem hatékony a működése célszerű a gázkazánt kicserélni. Ennek során telepíthetünk egy ugyanolyan típusú, de újabb Ariston gázkazánt, vagy akár egy más típusú, de új gázkazán telepítése is megoldás lehet. A művelet előtt mindenképp vegye fel a kapcsolatot egy engedéllyel rendelkező gázkazán szerelő szakemberrel, aki felméri az igényeket, és javaslatot tud tenni a megfelelő gázkazán opciókról. Ha sikerült kiválasztani és beszerezni a megfelelő gázkazánt, a telepítéshez szükség lesz néhány hivatali dokumentumra is, mint például az gázkazán számlája, az érintésvédelmi jegyzőkönyv, a végleges kéményseprői szakvélemény, a Gázmű által jóváhagyott dokumentum, vagy a gázkazán garanciafüzete. Amennyiben mindez rendelkezésünkre áll, az engedéllyel rendelkező gázkazán szerelő szakember nekiállhat a gázkazán telepítésének.

 

Ariston gázkazán karbantartás

Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kellemetlenek lehetnek a gázkazán meghibásodások. Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy évente vegyék igénybe a gázkazán karbantartást, annak érdekében, hogy csökkentsék a meghibásodás esélyét. Ezen felül saját magát és családját is megóvja, miközben meghosszabbítja a gázkazán élettartamát a kazán karbantartás segítségével. Az Ariston gázkazán éves karbantartásának elmulasztása garanciavesztéssel is járhat.

 

Gázkazán szerelő szakembert keres?

Cégünk az Ariston gázkazán hivatalos szervizpartnere. Ha kazán karbantartás vagy kazán szerviz esedékes, keressen bennünket bizalommal a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

Természetesen gázkazán csere vagy gázkazán telepítés esetén is állunk rendelkezésére.