fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Egy gázkazán általában 10–15 évet működik. A pontos élettartam természetesen függ a gázkazán típusától, de a hosszú élettartam biztosításához elengedhetetlen a megfelelő gondozás és karbantartás. Az Ariston szerviz nemcsak a hosszú élettartam biztosításához elengedhetetlen, hanem a garanciális elvárások szempontjából is fontos szerepe van. Ennek elhanyagolása ugyanis a garancia elvesztését vonhatja maga után. Az alábbiakban megismerheti azokat a megelőző intézkedéseket, amelyek megvédhetik a gázkazánt, és minimalizálhatják a gázkazán hirtelen meghibásodásának kockázatát.

Ariston szerviz évente

Évente legalább egyszer szükséges az, hogy az Ariston szerviz egy regisztrált gázkazán szerelő szakember által el legyen végezve. Az éves kazán szerviz magában foglalja a gázkazán alkatrészeinek részletes vizsgálatát annak érdekében, hogy a továbbiakban meghibásodás nélkül működjön. Természetesen amennyiben az éves kazán szerviz előtt problémát tapasztal, azonnal vegye fel a kapcsolatot egy gázkazán szerelő szakemberrel, aki segít megtalálni a probléma forrását és kijavítani azt.

Ariston szerviz – előzze meg a leállást

A gázkazán meghibásodását általában megelőzik a figyelmeztető jelek, és ezeket felismerve tehetünk azért, hogy megelőzzük a gázkazán meghibásodását. Ilyen jelek lehetnek például a szokatlan hangok – például a zúgás, búgás, sípolás vagy a kopogás. Ezeket egy meghibásodott szivattyú, a magas nyomás vagy egy eltömített szűrő okozhatja. Ha szokatlan hangokat észlel, keressen fel egy regisztrált gázkazán szerelő szakembert, aki elvégzi az Ariston szerviz minden szükséges lépését. Intő jel lehet az is, ha a gázkazán időnként kikapcsol. Ennek oka lehet például a túl magas nyomás, egy meghibásodott termosztát vagy lerakódott szennyeződés. Az alacsony nyomás vagy a szivárgás szintén intő jel lehet. Bár nem olyan veszélyes, mint a magas nyomás, minden olyan probléma, amely a gázkazán gyenge teljesítményét eredményezi, veszélyezteti a fűtési rendszert és az épület fűtési képességeit.

A jó hír az, hogy a legtöbb kazán javítás és a fűtés kimaradása elkerülhető. A rendszeres karbantartás és ellenőrzés segít a gázkazán megfelelő működésének biztosításában. Az Ariston szerviz a megelőző karbantartásra és a kisebb gázkazán javításokra összpontosít annak érdekében, hogy elkerüljük a nagyobb és költségesebb javításokat, a fűtés kimaradását, vagy későbbi problémákat.

Ariston szerviz – lépjen velünk kapcsolatba

Ne kockáztassa azt, hogy a közelgő téli időszakban a gázkazán meghibásodása miatt fűtés vagy meleg víz nélkül marad. Minden ingatlantulajdonosnak megbízható gázkazánnal kell várnia a hideg időszakot.

Az Ariston szerviz érdeképen lépjen kapcsolatba gázkazán szerelő szakembereinkkel a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen, hogy még a tél beállta előtt be tudja ütemezni az Ariston szerviz megtörténtét.