fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Kazáncsere esetén napjainkban már kizárólag a kondenzációs kazánok kerülnek beépítésre, ám ilyenkor nem csupán a kazán költségével kell számolni, de a kéménybélelésével is. Ez utóbbi fontosabb, mint sokan gondolnák, ám nem köztudott, hogy miért is van rá szükség – az alábbiakban erre adunk választ.

A füst szinte minden esetben tartalmaz vízgőzt is, ami oldószerként viselkedik számos anyag, így a füstben megtalálható savas anyagok esetében. A füstben található anyagok kicsapódnak a kémény falán, és elkezdik feloldani az építőanyagokat, ami a kémény statikai meggyengüléséhez, végül összedőléséhez vezet. A kondenzációs kazánok esetében a vízkicsapódás lényegesen nagyobb mértékű, mint a korábbi típusoknál, ezért a kémény amortizációja is lényegesen gyorsabb; a kéménybélelés ezt hivatott megakadályozni. További előny, hogy a bélelt kémény a szén-monoxid visszaáramlását is csökkenti, ami biztonság tekintetében az egyik legfontosabb tényező.

Amennyiben kondenzációs kazánt szeretne beépíttetni, bízza ránk a kéménybélelést! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!