fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Hallotta már valakitől azt az állítást, miszerint a hőszivattyú nem a legjobb megoldás, mert sok esetben nem működik megfelelően? Van rá esély. De miért is olyan gyakori ez a tévhit? Nézzünk meg néhány példát arra, hogy milyen esetekben tűntetik fel a hőszivattyút rossz színekben – és mi az alapja ezeknek a tévhiteknek: hőszivattyú szerelés

 

Hőszivattyú – nem működik hideg éghajlaton

A hőszivattyúkkal kapcsolatos egyik leggyakoribb tévhit az, hogy nem lehet őket használni hidegebb éghajlatokon. Az igazság azonban az, hogy a korszerű hőszivattyúkat már úgy tervezték, hogy akár -25 C˚-os hőmérsékleten is működjenek. Ha a hőszivattyú paramétereit helyesen határozták meg, és a tervezés és kivitelezés is ennek megfelelően történt, akkor otthonában a hőszivattyú használatával kellemes meleg lesz anélkül, hogy további gázkazánra vagy bármilyen egyéb kiegészítő fűtésre szükség lenne: hőszivattyú szerelés

 

Hőszivattyú – hosszú idő szükséges a felfűtéshez

A hőszivattyúkkal kapcsolatos másik tévhit az, hogy túl sokáig tart, amíg a hőszivattyú felmelegíti otthonát. Az valóban igaz, hogy a hőszivattyúk egyes régebbi modelljeinél tovább tarthat a helyiség felmelegítése az egyéb fűtési rendszerekhez képest – vagy például, ha nagyon magas a mennyezet. Azonban az újabb technológiával készült hőszivattyú modellek sokkal hatékonyabbak, és a felfűtési idő igazából ugyanolyan hosszú vagy akár rövidebb is lehet, mint a hagyományos fűtési rendszerek esetében.

 

Hőszivattyú – túl sokba kerül

A hőszivattyúkkal kapcsolatosan még az tévhit szokott előfordulni, hogy túl sokba kerülnek. Bár az igaz, hogy az elején a telepítési költségek magasabbak lehetnek más fűtési megoldásokhoz képest, azonban idővel jelentős megtakarítást lehet tapasztalni a villanyszámlán, mivel sokkal hatékonyabbak. Ezen felül használata sokkal környezetkímélőbb ezért, ha hőszivattyút használ, hozzájárulhat a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréhez! Tehát általánosságban elmondhatjuk, hogy rengeteg tévhit terjed a hőszivattyúkkal kapcsolatban azonban, ha ezeket jobban megnézzük, egyik sem állja meg a helyét. Az újabb modelleket a hidegebb éghajlatok figyelembevételével tervezték, gyorsabb felfűtési időt biztosítanak, és használatukkal idővel pénz is megtakarítható a villanyszámlák csökkenése által. Tehát ha otthonába egy új fűtési rendszer telepítését tervezi, ne dőljön be a tévhiteknek, hanem inkább próbálja ki a legkorszerűbb hőszivattyúk valamelyikét!

Hőszivattyú szerelő

Amennyiben hőszivattyú szerelő szükséges, hőszivattyú szerelés vagy telepítése esedékes, vagy már rendelkezik hőszivattyúval, és aktuálissá vált a hőszivattyú szerelés karbantartása, keresse munkatársainkat bizalommal.

Hőszivattyú szerelő szakembereinket keresse a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy elérheti még őket az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!