fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

A szennyeződésekkel teli, nem szakszerűen karbantartott klímaberendezések rosszabb hatásfokkal és rövidebb élettartammal rendelkeznek, valamint nem utolsó sorban megemlítendő az is, hogy akár komolyabb felső légúti megbetegedések kialakulását is eredményezhetik. Ezért, amennyiben növelni szeretnénk a klímaberendezés hatásfokát és élettartamát, valamint el szeretnénk kerülni a klíma tisztítás hiányában kialakuló betegségeket, nagyon fontos, hogy legalább évente egyszer – ideális esetben kétszer: tavasszal és ősszel – megtörténjen a klíma tisztítás.

 

Split klíma karbantartás

A split klíma osztott klímaberendezést jelent, vagyis egy olyan klímát, amely egy kültéri és egy beltéri egységből áll. A kültéri egység magába foglalja a kondenzátort és a kompresszort, a beltéri egység pedig az elpárologtató rendszert tartalmazza. A két egység elektromos kábellel és szigetelt rézcsövekkel van összekötve – utóbbi szállítja a hűtőközeget. A split klíma előnye, hogy a kellemetlen zajforrás a klimatizált helyiségen kívül helyezkedik el, valamint a működés során keletkezett hő is a szabadban távozik, ami csendesebb és energiatakarékosabb megoldást jelent. A split klíma karbantartás során mind a beltéri mind a kültéri egység tisztítását szükséges elvégezni.

 

Klíma tisztítás csakis szakszerűen

A beltéri és a kültéri egység esetében is ajánlott a klíma tisztítás elvégzését megfelelő szakemberre bízni, mert a házi eszközök és a klíma tisztás céljára a lakosság számára elérhető szerek nem alkalmasak erre a feladatra, így a klíma fertőtlenítés sem megy végbe. Ráadásul kifejezetten veszélyes és szigorúan tilos a kültéri egységet szétszedni, mert a benne található elektronika tönkremehet, és amennyiben esetleg a klímaberendezés még garanciális, a klíma tisztítás után a garanciának is búcsút inthetünk.

 

Klíma fertőtlenítés minden esetben

A split klíma karbantartás során a kültéri és a beltéri egység esetében is a legfontosabb feladat a klíma fertőtlenítés, mivel használat közben a klímaberendezés hatalmas mennyiségű szennyeződést képes magába szívni. A különböző baktériumok és penészgombák kifejlődésének táptalajt adó anyagok a beltéri egység szűrőrendszerében rakódnak le. Klíma tisztítás során a feladatot végző szakember áramtalanítás után kiveszi a beltéri egység szűrőjét, majd a mögötte található hűtőbordát befújja klímatisztító oldattal, amelyet 15–20 percig rajta hagy. Létfontosságú, hogy a klíma fertőtlenítés során kizárólag erre a célra gyártott, a klíma fertőtlenítés elvégzésére alkalmas spray-t használjunk. Amíg a klíma tisztító oldat a hűtőbordán dolgozik, a szakember a kivett szűrőt szappanos vízzel átmossa, majd száradás után visszahelyezi a hűtőborda elé. A kültéri egység falhoz közelebbi részét pedig átporszívózza. A klíma tisztítás és klíma fertőtlenítés folyamatán kívül nagyon fontos a hűtőgáz ellenőrzése és utántöltése, valamint az esetleges gázszivárgás érzékelése és megszüntetése is. Ha megtörtént a klíma tisztítás a klímaberendezés bekapcsolása után eleinte kellemetlen szaga lehet, ezért célszerű alaposan kiszellőztetni a helyiséget, hogy a klíma fertőtlenítés során használt vegyszer maradéka jól kiszellőzzön. Ezt követően a klímaberendezés ismét tökéletesen fog működni.

Klíma tisztítás Budapest vonzáskörzetében

A megfelelő szervizháttérrel rendelkező szakembert, aki vállalni tudja a rendszeres klíma tisztítást – beleértve a klíma fertőtlenítést is – célszerű már a klímaberendezés telepítésekor kiválasztani. Ideális esetben tavasszal és ősszel is célszerű a klíma tisztítás folyamatát elvégezni.

Cégünk az alábbi klíma berendezések terén rendelkezik nagy tapasztalattal: LG klíma, Gree klíma, Cascade klíma, Daikin klíma, Fujitsu klíma, Midea klíma és Fisher klíma.

Munkatársaink rövid határidővel, kedvező költségekkel, precízen és pontosan elvégzik a klíma karbantartás, klíma tisztítás és klíma fertőtlenítés minden lépését.

Klíma karbantartás kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!