fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Érdekes összefüggés, hogy a klímaváltozás elől menekülünk a klímaszerelés segítségével, de nem is gondolnánk, hogy ennek ellenére előfordulhat, hogy pont a klímaszerelés házilag történő elvégzése során jelentősen hozzájárulhatunk a klímaváltozást előidéző környezetszennyezéshez.

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

 

Klímaszerelés házilag – csak megfontoltan!

Sokan úgy gondolják, hogy az otthonukban található berendezések beszerelése házilag is megoldható. Azonban amikor például valaki a klímaszerelés házilag című fejezetbe kezd bele, a klímaszerelés során lehet, hogy többet árt a berendezésnek, mint amennyit megspórol a légkondi szerelő szakember munkadíján. A klímaszerelés házilag ráadásul veszélyes is lehet – nem csak azért, mert a klíma egy érzékeny berendezés, és könnyen kárt tehetünk benne. Tudni kell, hogy nem csak a meghibásodás jelenthet problémát, hanem a klímaberendezésekben található F-gázok (fluortartalmú üvegházhatású gázok) is veszélyesek lehetnek, mivel ezek az üvegház hatásra nagy mértékben hatnak, ezért nem mindegy, hogy ezekből mennyi kerül a légtérbe egy rosszul kivitelezett klímaszerelés során. Ezek ugyanis jelentős mértékben hozzájárulhatnak az éghajlatváltozáshoz, mivel felmelegedési potenciáljuk a szén-dioxidénál is nagyobb. A környezetre gyakorolt negatív hatásokon felül a garanciát is nagy eséllyel bukhatjuk, ha a klímaszerelés során esetleg tönkre tesszük a klímát.

 

Klímaszerelés panellakásba

Aki már lakott vagy nyári időszakban tartózkodott huzamosabb ideig panellakásban, valószínűleg tudja, hogy a panellakások egyik legnagyobb problémája, hogy a nyári kánikulában nem csak a nappalok, hanem az éjszakák is elviselhetetlenek. A betonszerkezet annyira felmelegszik, hogy nem csak nappal, hanem az este és az éjszaka folyamán is sugározza magából a hőt folyamatosan. Pár ilyen át nem aludt éjszaka után mindenkiben felmerül a klímaszerelés panellakásba kérdése, hogy a nyári kánikula elviselhetőbb legyen.

Mint minden klímaszerelés során a klímaszerelés panellakásba esetén is az első lépés a megfelelő klíma kiválasztása. Ha a klímaszerelés panellakásba történik, a kis méretű és kompakt oldalfali mono-split klíma a legjobb és legelterjedtebb választás, ráadásul ez a klímaberendezés esztétikus is.

Amennyiben a klímaszerelés panellakásba történik, kicsit speciálisabb a helyzet, ugyanis a klímaszerelés nehezebb a kültéri egység vagy egységek elhelyezése és a kondenzvíz elvezetésének kialakítása miatt. A klímacsöveket nem lehet a falba bevésni, ezért ezeket a falon kívül kell felszerelni és egy dekorcsatornában eltűntetni, hogy esztétikus legyen. Természetesen olyan helyen, ahol van erkély könnyebb a dolgunk a kültéri egység elhelyezését illetően azonban, ha a helyiség, amelyben a klímát el szeretnénk helyezni messze van az erkélytől, bonyolultabb a helyzet, mivel hiába áthidalható ugyan műszakilag a távolság, a kiépítés költsége nagyon megdobhatja a kivitelezés összköltségét. Ebben az esetben célszerű a készüléket a klimatizálni kívánt helyiség ablaka alá telepíteni úgy, hogy az onnan elérhető legyen például egy karbantartás vagy javítás során. Ha a lakás az alsó szinten helyezkedik el, egy létra segítségével egyszerűen megoldható a feladat, azonban próbáljuk elkerülni azokat az eseteket, amelyekben ipari alpinista bevonása is szükséges a kültéri egység felszereléséhez, mert ez nem csak a klímaszerelés során növeli meg jelentősen a költségeket, hanem a későbbiekben minden egyes javítás vagy karbantartás során is szükséges ipari alpinista segítségét igénybe venni.

 

Klíma beszerelés Budapest és körzetében

Túlnyomó részt nyáron áll elő az a kellemetlen helyzet, hogy amikor a klímaszerelés mellett döntünk, vagy esetleg a klíma javítás esedékes, egyetlen légkondi szerelő szakember sem ér rá. Mi is azt javasoljuk, hogy ha eddig még nem tette meg, még a nyár elején vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessen időpontot munkatársainkkal, ha klímaszerelés, klíma karbantartás vagy klíma tisztítás Budapest területén esedékes, mert rohamos léptekkel közeledik a nyár, és vele együtt a kánikula – na meg a légkondi szerelő hiány is.

Ha precíz, gyors és szakszerű klímaszerelés a vágya, hívja munkatársainkat bizalommal a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

Előzetes időpont egyeztetés után a kiszállás díjmentes, ha a klíma beszerelés Budapest területén történik, egyéb esetben a kiszállást kiszámlázzuk. Klímaszerelés árak.