fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

Nyakunkon a klímaszezon ezért, ha szeretnénk a nyarat optimális hőmérsékleten élvezni, és a kánikulát kellemesen hűtött otthonunkban átvészelni itt az ideje, hogy a klímaszerelés témáját alaposabban körbejárjuk, és még időben eldöntsük, hogy milyen klímaberendezést szeretnénk, illetve amennyiben a klímaszerelés elvégzését szeretnénk klímaszerelő szakemberre bízni – ami egyébként erősen javasolt – nagyon fontos már most időpontot foglalni a klímaszerelés területén jártas szakembernél, mert ebben az időszakban még van szabad kapacitás a klímaszerelés elvégzésére, azonban a nyári időszak közeledtével egyre elfoglaltabbak a szakemberek.

 

Klímaszerelés házilag

A klímaszerelés egy komplex feladat, ezért nem az lesz a legegyszerűbb megoldás, ha a klímaszerelés házilag történő elvégzésére szánja magát. Ebből kifolyólag szeretnénk néhány hasznos tanácsot megosztani ezzel kapcsolatban. A klímaberendezés kiválasztásához vegye figyelembe a helyiség méretét, tájolását, az üvegfelületek által elfoglalt felület nagyságát, valamint azt, hogy általában hány fő, illetve mennyi ideig tartózkodik a klimatizálni kívánt helyiségben, továbbá az is fontos, hogy esetleg milyen egyéb hőforrás található ott. Ezekből az információkból már következtetni lehet arra, hogy mekkora teljesítményű klímára lesz szükségünk. Ezt követően nézzünk szét, hogy milyen klímaberendezések állnak rendelkezésünkre a piacon.

Bátran fordulhat hozzánk is segítségért, cégünk számos megbízható klímaberendezés szerelésében rendelkezik nagy tapasztalattal. Az alábbiakban röviden meg is szeretnénk osztani az általunk forgalmazott klímaberendezések előnyeit. Az LG klímák rendkívül megbízhatóak és költséghatékony az üzemeltetésük. A Gree klímák ár szempontjából alsó-középkategóriás készülékek, azonban megbízhatóság szempontjából az egyik legerősebb márka. A Cascade klímák a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek, és kiemelkedő komfortérzetet biztosítanak. A Daikin klímák élen járnak az innováció terén, jól teljesítenek, rendkívül tartósak és letisztult, elegáns megjelenésük van. A Fujitsu klímák a legkeresettebb klímák közé tartoznak, és a legalacsonyabb a meghibásodási arányuk. A Midea klímák  kedvező ár-érték arányú berendezések, nagyon széles termékpalettával. A Fisher klímák rendelkeznek a legtöbb extra funkcióval, és takarékosság szempontjából nagyon előnyös választásnak számítanak a klímaszerelés során.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő klímaberendezést, és a vásárláson is túl vagyunk, jöhet a klímaszerelés. A beltéri egységet megfelelően rögzíteni kell a falon a klímaszerelés kiindulópontjaként. A fal áttörése után a kültéri egységet is szükséges rögzíteni, majd a két egységet össze is kell kötni, egyrészt az áramellátás szempontjából, másrészt az egységek közötti kommunikáció létrehozása érdekében, továbbá nagyon fontos a hűtőközeg áramlását szolgáltató csövezés kiépítése is. Úgy a fal áttörése, mint a villamossághoz kapcsolódó munkák elvégzése, illetve a kifolyó víz elvezetéséhez szükséges vízszintezés megoldása is nagy szakértelmet igényel, ezért a klímaszerelés házilag való kivitelezése helyett inkább szakemberek igénybevételét javasoljunk.

 

Klímaszerelés panellakásba

A lapos tetővel ellátott panellakások esetében klímaberendezés nélkül még elviselhetetlenebb lehet a kánikula – főleg, ha még a panelprogram megvalósítására sem került sor.

A panelszerkezet kemény betonja és a betonvas közötti fúrás szükségessége azonban jelentősen megnehezíti a klímaszerelés megvalósítását, a feladat elvégzéséhez mindenképp ipari szerszámok – például fúrógép – szükségesek.

Nagyon fontos kérdés a kondenzvíz elvezetése is, ugyanis ez nem csepeghet a járdára és a járókelőkre, vagy az alsó szomszédok ablakába. Klímaszerelés panellakásba történő megvalósításakor mindez kiküszöbölhető a kondenzvíz mosogatószifonba való elvezetésével – amihez szükség lehet egy vízvezetékszerelő bevonására is – vagy szerencsésebb esetben amennyiben a kültéri egység az erkélyre kerül, a kondenzvizet el lehet vezetni egy gyűjtőbe.

A klímaberendezést a panellakásban célszerű az ablak elé, a meleg belépő pontjára elhelyezni. Ebben az esetben a felmelegedés pontján történik a hűtés, nem a lakás belsejében ahol a hűtés hatásfoka jelentősen rosszabb, és a csövek látványa is kevésbé esztétikus ha egy távolabbi pontra kell elvezetni ezeket. Ugyancsak kevésbé esztétikus, ha a klímacsöveket kint, a panel falán vezetik el. Ebben az esetben az esztétikán kívül az áramfogyasztás is jelentősen megnőhet, ha a csövek nincsenek szigetelve, vagy ha nem UV-álló kábelcsatornában történt az elvezetés, és az UV sugárzás hatására pár év alatt leég a szigetelés

A régi bérházakhoz képest azonban van egy nagy előnye is, ha a klímaszerelés panellakásba történik: az elektromos hálózat általában korszerű, így bőven elbírja a klíma áramfelvételét, nincs szükség a lakás átvezetékezésére.

Klímaszerelő Budapest területén?

Munkatársaink több éves tapasztalattal rendelkeznek, és nemcsak lakossági, hanem nagyobb beruházásokban is bizonyítottak már. Szükség esetén a garanciális problémákat is kezelni tudjuk. Klímaszerelés árak

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!