fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

A modern gázkészülékek esetében elengedhetetlen a szerelt kémény megléte, és ha ez hiányzik, akkor kéménybélelésre van szükség. Sokakban merül fel a kérdés, hogy ez miért is szükséges, és miért nem felel meg a továbbiakban is a hagyományos, épített kémény; az alábbiakban erre adunk magyarázatot.

Amikor a füst távozik a kéményen keresztül, gyakorlatilag méterenként hűl legalább 10-15 °C-nyit, és mivel nagy mennyiségben tartalmaz vízgőzt is, az egy bizonyos hőfok elérésekor elkezd kicsapódni a kémény falára – ezt nevezzük kondenzvíznek. A kondenzációs kémények esetében viszont a füst hőmérséklete eleve alacsony, és egy ventilátor fújja ki belőlük az égésterméket, emiatt viszont a vízképződés lényegesen magasabb. Mivel a víz oldott állapotban tartalmaz a füstből származó, savas, maró anyagokat, azok lassan tönkreteszik a bélelés nélküli kéményeket, meggyengítik az építőanyagokat, így statikailag veszélyessé válik a kémény szerkezete, ráadásul a szén-monoxid visszaáramlásának kockázata is növekszik, ám mindez megelőzhető kéménybéleléssel.

Amennyiben kéménybélelésre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!