fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

A Viessmann cég 1917-ben családi vállalkozásként alakult meg. Fő profilúk az ipari hő előállító gépek, lakossági, és ipari szintű gázkazánok, valamint a megújuló hőszivattyú készülékek folyamatos fejlesztése, értékesítése. Mostanra ez a vállalkozás 11500 alkalmazottat lát el folyamatosan, köszönhető a nagy keresletnek. Éves szinten elérte a 2.2 milliárd eurót. 74 országot szolgál ki, 11 országban működnek 22 gyártóegysége.

 

Viessmann gázkazán szerelés

A gázkazán szerelés legkönnyebb módja, ha egy kéményes Viessmann kazán olyan szinten károsodott a nem megfelelő üzemeltetés miatt, illetve elöregedtek az alkatrészek, hogy a kazán javítása már nem gazdaságos. Ezért egyszerűsített gázkészülék cserét igénybe véve, kéményt átbélelve fel kell tenni egy új Viessmann kondenzációs gázkazánt. Egyszerűsített gázkészülék cserénél teljesítmény azonos kazánt lehet csak feltenni. Ha nagyobb teljesítményű gázkazán kerül fel, az már csak tervező bevonásával lehet kivitelezni. Olyan gázszerelő végezhet csak egyszerűsített készülék cserét, akinek az ehhez szükséges oktatáson, vizsgán megfelelt. Valamint az adott gázszolgáltatónál nyilvántartásba került. Ez az adminisztrációnál elengedhetetlen!

 

Viessmann kazán szerviz

 

A Viessmann kazán szerviz célja a kazánok teljes körű ismerete, a Viessmann központtal való közös, összehangolt működés, gyári szám alapján az alkatrészek pontos cseréje. Minden típusú Vissmann kazán idővel elöregszik, illetve hibás körülmények között van üzemeltetve, ezért elengedhetetlen szükség van a Viessmann kazán szervizre, és annak a szakértelmére. Tapasztalati úton egy kazán 15 -20 évid tud üzemelni, karbantartástól, és szervízeléstől függően. Ha a Viessmann gázkazán régi kéményes típusú a visszajelző ledek segítségével leget a hibára következtetni. Az újabb kazánoknál (zárt égésterű) már a kijelzőn jelenik a hibakód. Ugyan ez igaz a kondenzációs kazánra is. Ez megkönnyíti a kazán szervizes munkáját, hibakód alapján a pontos hibának a megoldását  könnyen el tudja hárítani amennyibe nem kell hozzá alkatrész. Amannyiba a hiba nagyobb, abban az esetben gyári szám alapján a központi raktárból kell kikérni az alkatrészt. Garanciális időn belül van, és a garanciális feltételeknek megfelel, így a javítás az ügyfél számára díjtalan! Ha garanciális időn belül van, de nem a kazán hibája, például egy keringtető szivattyú szennyezettség miatti tönkremenetele, az nem minősül garanciális javításnak, mivel a fűtési rendszer visszatérő ágába nincs, vagy nem megfelelő a mágneses iszapleválasztó. Valamint a fűtési rendszer nem lett vegyszeresen kitisztítva, amikor ki lett cserélve az új gázkazánra…

 

Viessmann gázkazán karbantartás

A Viessmann gázkazán karbantartás évenként egyszeri Viessmann gázszerelő által átvizsgált, és a kellő alkatrészek megtisztítása a szennyeződésektől. Ilyenkor, ha az alkatrész már látványosan elhasználódott, de a kazán még nem állt ki hibára javaslatot tudunk tenni az ütemezett cseréjére! Ez azért jó, mert lehet vele számolni, és nem meglepetésként éri az embert, amikor semelyik Viessmann szervizes nem ér rá egy fűtési szezonba. Célszerű olyan Viessmann gázkazán szerelő szakembert kihívni aki a kazánt a garancia miatt beüzemelte. Amennyibe nem tudjuk, mert bérlők, vagy új lakók vagyunk nagyon fontos, hogy olyan gázszerelőt találjunk, aki tényleg márkaszervizesként ért a Viessmann kazánhoz, és hiba esetén a szervizelését is meg tudja csinálni! Sajnos, ha nem járunk utána milyen „szakembert” hívunk ki, de olcsó, és egyből ki tud menni, biztos, hogy nem a megfelelő embert választottuk!

A Viessmann kazán karbantartás során a gázszerelőnek a főbb pontokat kell végignézni:

  • Szemrevételezi a kazán használatból adódóan esetleges hibákat.
  • Kellő figyelemmel szétszedi a kazánt.
  • Elektródát szemrevételezi, feltisztítja.
  • Kazántestet kellő hozzáértéssel a szennyeződésektől megtisztítja.
  • Ellenőrzi a biztonsági szerelvények megfelelő működését.
  • Ellenőrzi a tágulási tartály megfelelő nyomásának értékét, ha alacsony utána fúj.
  • Kondenzációs kazánoknál ki kell tisztítani a kondenzátum szifont, és ellenőrizni kell a kondenzátum útját, hogy nem legyen benne dugulás!
  • Hagyományos nyílt égésterű kazánoknál a füstcső tisztaságát is át kell nézni, illetve a megfelelő rögzítésről is meg kell győződni.
  • Önszorgalomból kéményajtón keresztül, ha van hozzáférésünk még a kellő huzatot is meg lehet állapítani.
  • Nyílt égésű kéményes gázkazánnál, ha nincs kiépítve a levegő utánpótlás fel kell hívnunk a figyelmét az ügyfélnek, még akkor is, ha ezt más nem tette.

 

Viessmann gázkazán csere

A kazán cserére több okból kerül sor. A megbízható működés miatt egy új Viessmann kondenzációs gázkazán cserét választ. Ha lakás, vagy családi ház felújítása során a gépészetet a kazánnal együtt cseréli. Esetleg a régi gázkazán, már nem éri meg a szervízelésére költött pénz. Amennyibe szereti a megbízható Német technológiát a legjobb döntés csere esetén a Viessmann Vitodens sorozatát választani! Valamint ha lehet kellő körültekintéssel megválasztani a hozzáértő gázszerelőt is, aki az összes hivatali ügyintézést vállalja…

 

Cégünk többek között az Viessmann gázkazánok hivatalos szerviz partnere.

Amennyiben egyszerűsített Viessmann kazáncsere esedékes Önnél vagy karbantartása, keresse munkatársainkat bizalommal a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen! Helyszíni szemle után tudnak munkatársaink árajánlatot adni a kazáncserére, vagy esetleges javítására.