fbpx
+36205885235 info@klima-gepesz.hu

A Viessmann kazán szerviz azon munkálatok összességét jelenti, amelyek alapja a rendszeres gázkazán karbantartás, ellenőrzés, kazán javítás, illetve a fűtési rendszer működésének a fenntartása. A kazán szerviz célja a kazán biztonságos és hatékony működésének fenntartása, valamint a meghibásodások és a potenciális veszélyek minimalizálása – ezzel biztosítva a gázkazán hosszú élettartamát. A Viessmann kazán szerviz általában az alábbi esetekben szükséges:

Viessmann kazán garanciális szervizelése

A Viessmann kazán esetében is jár a gyártói garancia, mint minden gázkazán esetében, azonban ennek megtartásához fontos, hogy a kazán karbantartást egy regisztrált kazán szerelő rendszeresen elvégezze rajta. Egyéb esetben ugyanis elveszíthetjük a gyári garanciát.

Viessmann gázkazán karbantartás rendszeresen

A Viessmann kazán is rendszeres karbantartást igényel annak érdekében, hogy hatékonyan tudjon üzemelni, és minimálisra csökkentsük a meghibásodások kockázatát. A kazán szerviz magában foglalja a kazán alkatrészeinek ellenőrzését és tisztítását, a gyújtórendszer vizsgálatát, a szükséges beállítások elvégzését, valamint az égéstermék kivezetés ellenőrzését. Mindezt csak regisztrált gázkazán szerelő szakember végezheti el.

Viessmann szerviz meghibásodás esetén

A kazán szerviz szükségessé válhat a gondos használat és a rendszeres karbantartás ellenére is, mivel előfordulhat, hogy a gázkazán meghibásodik és javításra szorul. Arra, hogy a gázgazán problémával küzd, több figyelmeztető jel is utalhat. Ilyen jel például, ha a gázkazán lángja nem megfelelő vagy sárga, ha új foltokat vagy füstnyomokat észlelünk a gázkazánon vagy annak közelében, ha a kazán túlmelegszik, illetve, ha csökken a víznyomás Szintén erre utaló jel, ha víz szivárog vagy ha az őrláng gyakran kialszik. Ha szokatlan hangokat és szagokat érzékelünk, vagy ha a szokásostól eltérő működést tapasztalunk, esetleg nagyobb a fogyasztás, szintén gyanakvásra adhat okot. Az említett jelek mind arra utalnak, hogy a gázkazán meghibásodott és javításra szorul. Szerencsére a legtöbb esetben a gázkazán könnyen javítható. Azonban, ha a gázkazán már régi, érdemes elgondolkodni a gázkazán cseréjén, mert egy energiahatékonyabb modellre való csere nemcsak alacsonyabb fűtési költségeket eredményez, hanem csökkenti az ökológiai lábnyomot is, hozzájárulva ezzel környezetünk védelméhez. Minden esetben ajánlott konzultálni egy gázkazán szerelő szakemberrel, aki tanácsot tud adni, és segíthet a lehetőségek mérlegelésében.

Gázkazán szerelő, ha Viessmann szerviz szükséges

A Viessmann kazán használóinak érdemes rendszeresen elvégeztetni a kazán szervizt, hogy ne legyen gond a fűtési rendszer megbízhatóságával és hatékonyságával. Ezen felül a Viessmann kazán nem megfelelő karbantartása – vagy ennek elhanyagolása – veszélyes lehet, mivel a gázkazán hibás működése szén-monoxid szivárgást is okozhat, ami életveszélyes lehet.

Ha problémát tapasztal a gázkazán működésében, a probléma gyors és hatékony megoldása érdekében vegye fel a kapcsolatot gázkazán szerelő szakembereinkkel a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy keressen az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

Cégünk a Viessmann gázkazán hivatalos szervizpartnere. Ha Viessmann szerviz vagy Viessmann gázkazán csere esedékes, állunk rendelkezésére.